sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Isänpäivän juustokakku

Yksi asia, joka on jäänyt blogissa vähän vahingossa taka-alalle, on ruokareseptien jako. Nyt siihen tulee yli vuoden tauon jälkeen muutos. Päätin nimittäin isänpäivän kunniaksi leipoa isälleni lahjaksi juustokakun. Kakusta tuli äitini valokuvaamana tämän näköinen:
Tekemiseen tarvitaan:
  •  250 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita
 TÄYTE
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
 PINNALLE
  • ½ l pakastemustikoita
  • n. 1 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • (mansikoita)
1. Valmista ensin pinnalle tuleva kiisseli. Kuumenna jäisiä marjoja kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa erottua. Lisää keskenään sekoitettu sokeri ja perunajauhot. Keitä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesialtaaseen.
2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimen teräosaa hyödyntäen. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos piirakkavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä seos keksipohjan päälle.
4. Lusikoi paksu, haalea kiisseli juustokerroksen pinnalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Halutettasi koristele pinta tuoreilla mansikoilla. Anna juustokakun tekeytyä jääkaapissa n. 1 t ennen tarjoamista. Tarjoa kylmänä.
 
Juustokakun alkuperäisen ohjeen löysin Haarukka oikealla -nimisestä blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)