tiistai 16. marraskuuta 2021

Elokuva-arvostelu: Syke-elokuva: Hätätila

Kerroin viikonloppuna, että kävin ystäväni kanssa katsomassa Syke-elokuvan. Nyt on arvostelun aika! Elokuvassa seikkailevat saman nimisestä sarjasta tutuksi tulleet henkilöt. Trailerin näet tästä.

Rooleissa:
Elokuvan pääosassa on Iiris, jota näyttelee loistava Iina Kuustonen. Hänen miesystävänsä roolissa nähdään Riku Nieminen. Iiriksen Niilo-poikaa näyttelee Noa Tola. Muissa rooleissa nähdään mm. Leena Pöysti, Lena Meriläinen, Antti Luusuaniemi ja Tiina Lymi.

Juoni lyhyesti:
Iiris yrittää toipua vaikeasta erostaan Artturiin, jota tähdittää Juha-Tapio Arola. Iiris tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin, jota näyttelee Riku Nieminen. Suhde ei pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo sairastuu yhtäkkiä.

Niilo tarvitsisi vain pienen operaation, mutta pojan päästyä leikkaussaliin sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Sähköt katkeavat, hengityskoneet pysähtyvät ja pääsy potilastietoihin on estetty. Hoitajien pitää priorisoida, kenen henki on arvokkain. Käynnistyy trilleri, jossa juostaan aikaa ja mahdottomaksi käyviä olosuhteita vastaan.
Huippusuosittu Syke-sarja on pyörinyt jo 10 tuotantokauden verran tv:ssä, ensin Ylellä ja sitten Nelosella. Kaltaisiani sarjaan suhteen luoneita katsojia meno voi kiinnostaa, mutta elokuva tuskin houkuttaa uusia katsojia. Enkä sitä oikeastaan suosittelekaan kuin meille sarjaa katsoneille, sillä olen melko varma, että elokuvasta ei ymmärrä mitään. Henkilöhahmot eivät välttämättä avaudu heille niin hyvin. Tämä johtuu varmasti suurimmaksi osaksi siitä, että hahmoja ei esitellä mitenkään.

Sarjaa kymmeniä jaksoja luotsanneen Toni Laineen ohjaama ja konseptin keksimän Petja Peltomaan kirjoittama kokopitkä elokuva ei ole niin hyvä kuin sarja, jonka muodossa homma on toiminut paljon paremmin, kun ihmisille on voitu antaa sekä aikaa että tekemistä.
 
Oli elokuvassa hyvääkin: Jarkko Niemi oli palannut ikisuosikkini Petteri Holopaisen rooliin! :D Sivuosassa nähtiin itsemurhaa yrittäneen eläinlääkärin roolissa aina yhtä loistava konkarinäyttelijä Martti Suosalo. Nämä kaksi myös vastasivat elokuvan hauskimmista repliikeistä.

Syke-elokuva antoi mielestäni myös realistisen kuvan siitä, mitä sairaalamaailmassa tapahtuu mahdollisen kyperhyökkayksen johdosta.
 
Mitenkään erityisen helmi elokuva ei ollut. Kuitenkin näin sarjan fanina se lunasti odotukseni. 3/5
 
Kerron vielä sen verran kuvituksesta, että koska tällä kertaa ystäväni tilasi liput, minun piti hyödyntää kuvituksessa internetiä. Tämän arvostelun kuvana on hyödynnetty Kotkan leffat -nimistä kotisivua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)