torstai 4. heinäkuuta 2019

25 kysymystä ihonhoidosta

Olen viime aikoina törmännyt monissa – esimerkiksi lempibloggaajiini kuuluvan Lauran – kauneusblogeissa 25 kysymystä ihonhoidosta -haasteeseen. Koska nautin paitsi ihonhoidosta myös blogihaasteista, halusin tehdä tämän itsekin, vaikken varsinainen kauneusbloggaaja olekaan. Tässä tulevat vastaukseni 25 ihonhoitoon ja kauneuteen liittyvään kysymykseen:

1. Mikä on ihotyyppisi? Sanoisin ihotyyppiäni kuivaksi, talvisin jopa atooppiseksi.

2. Käytätkö silmänympärysvoidetta? Jos käytät, minkä ikäisenä aloit sitä käyttää? Käytän. Aloin käyttää sitä viisi vuotta sitten eli 25-vuotiaana.

3. Ihonhoitotuote, josta et ikinä luopuisi? Tämä on todella vaikea kysymys, sillä en osaa valita vain yhtä! Koska minulla on kuivat kädet, joudun rasvaamaan käsiäni monta kertaa päivässä. Jos kuitenkin puhutaan vain kasvotuotteista, valitsen kosteusvoiteen.

4. Mikä on tärkein vaihe omassa ihonhoitorutiinissasi? Puhdistus.

5. Käytätkö ihonhoidossa korealaista kosmetiikkaa? En tällä hetkellä käytä. Haluaisin kuitenkin kokeilla sitä jossain vaiheessa.

6. Käytätkö misellivesiä? Käytän. Vuorottelen miselli- ja kasvoveden välillä. Kun saan nykyisen kasvoveden käytettyä, on taas miselliveden aika.

7. Mitä meikinpoistoainetta/-aineita käytät? Tällä hetkellä käytössä on silmämeikin puhdistukseen Dermosilin kasvopesu, jonka olen esitellyt tässä tekstissä ja jolla voi puhdistaa myös silmämeikin. Muut meikin poistan ensin puhdistusgeelillä ja sitten kasvovedellä.

8. Käytätkö kasvoöljyjä? Jos käytät, mitkä ovat suosikkejasi? En käytä.

9. Suositko ihonhoidossa enemmän "tavallista synteettistä" vai luonnonkosmetiikkaa? Käytän edelleen molempia, mutta kyllä ne tuotteet ovat alkaneet mennä enemmän luonnonkosmetiikan puolelle.
10. Käytätkö kasvoilla aurinkosuojaa läpi vuoden? Pakko tunnustaa, että en. Pitää alkaa kiinnittää enemmän huomiota kasvo- ja meikkivoiteen suojakertoimiin.

11. Kuoritko kasvojesi ihoa? Miten usein ja millä tuotteilla? En kuori ainakaan liian usein, mikä on tietysti ihan hyväkin asia.

12. Suositko ihonhoitotuotteiden osalta enemmän edullista markettikosmetiikkaa, kalliimpaa valikoitua kosmetiikkaa vai jotain siltä väliltä? Jotain siltä väliltä. Suurin osa ihonhoitotuotteistani on ostettu päivittäistavarakaupasta, mutta esimerkiksi kuvassa näkyvä käsivoiteeni ja tämänhetkinen silmänympärysvoiteeni on ostettu luontaistuotekaupoista. Tosin molempia olen nähnyt myynnissä myös päivittäistavarakaupoissa.

13. Miten useit käytät kasvonaamioita? Ehkä kuukauden välein, joskus harvemmin. Riippuu siitä, miten epäpuhtaalta iho tuntuu.

14. Viisi suosikkibrändiäsi ihonhoitoon liittyen? Tällä hetkellä käytän eniten Avrilia. Myös Urtekram, Lavera ja Dermosil kuuluvat suosikkeihini. Mainitaan viidentenä vaikka Body Shop, jonka vartalonkuorintavoidetta ja vartalovoidetta käytän tällä hetkellä.

15. Montako tuotetta keskimäärin kuuluu aamun ihonhoitorutiiniisi? Kolme: puhdistusgeeli, silmänympärysvoide ja kasvovoide.

16. Montako tuotetta keskimäärin kuuluu illan ihonhoitorutiiniisi? Kaksi: puhdistusgeeli ja kasvovesi.

17. Käytätkö erillisiä naamioita esimerkiksi huulille tai silmänalusiholle? Molempia olen kokeillut, mutta tällä hetkellä en käytä kumpaakaan.
18. Käytkö kosmetologilla kasvohoidossa? Jos käyt, miten usein? En ole vielä koskaan käynyt kosmetologilla! Itse asiassa olen viime aikoina miettinyt, pitäisikö varata aika sieltä. En välttämättä kasvohoitoon, mutta esimerkiksi jokin kuorinta voisi olla ihana. :)

19. Menetkö koskaan nukkumaan meikit kasvoilla? En todellakaan! Olen ottanut tavaksi sen, että olin miten väsynyt tahansa, puhdistan kasvot aina ennen kuin menen nukkumaan.

20. Suosikkiseerumisi tällä hetkellä? En käytä seerumia.

21. Pahin moka, jonka ihonhoidossa voi tehdä? Vastaan tähän tuon meikit kasvoilla nukkumaan menemisen.

22. Kärsitkö jostain sellaisesta iho-ongelmasta, joka sinun pitää ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessasi? Minulla on atooppinen iho, joten minun pitää valita tuotteet, jotka sopivat kuivalle iholle. Tämä nyt ei varsinaisesti ole iho-ongelma, mutta mainitsen tämänkin: kärsin tuoksuyliherkkyydestä, joten en pysty käyttämään tuotteita, joissa on voimakas tuoksu.

23. Pidätkö kangasnaamioista? Pidän kyllä! Sellainen on kiva välillä laittaa kasvoille, kun käy saunassa.

24. Reagoiko ihosi koskaan uusiin tuotteisiin esimerkiksi ärsyyntymällä, näppylöillä tai muulla tavoin? Välillä säärikarvat ajettuani voi tulla näppylöitä ja tuntua ärsytystä, varsinkin jos käytössä on ollut uusi höylä. Ärsytys laantuu kosteusvoidetta laittamalla. Uusiin kasvotuotteisiin ihoni ei reagoi.

25. Vaihtuvatko ihonhoitotuotteesi vuodenajan mukaan? Lähinnä kasvo- ja käsivoiteet: talvella käytän paksumpia, kesällä kevyempiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)