maanantai 17. joulukuuta 2018

Väri-inspiraatio: punainen

Pupulandia-blogin Jennin innoittamana ja luvalla päätän käynnistää tänään uuden sarjan. Sen nimi on Väri-inspiraatio. Sarjan idea on ilahduttaa paitsi itseäni myös teitä lukijoita erilaisilla kuvilla, jossa keskiössä on tietty väri.

Koska ensi viikolla vietetään joulua, ensimmäisen osan värinä on punainen. Kaivoin tietokoneen syövereistä muutamia kuvia, jossa on jotain punaista. Osa niistä on tuoreita, osa hieman vanhempia. Tässä punaisia väripilkkuja päiväänne:
Tutkin hieman punaista väriä myös symboliikan osalta. Se on mm. veren, sydämen ja tulen väri. Hallitseva punainen on täynnä alkukantaisia vaistoja, elämänhalua ja varmuutta. Kirkkaina ja puhtaina sävyinä se taas kuvastaa rakkautta ja uuden elämän syntymää. Punainen ei sovi äkkipikaisille, väkivaltaisille tai hallitseville ihmisille. Se on energisin ja huomiotaherättävin väri. Koska punaisella on energisoiva vaikutus, se sopii hyvin urheiluun – se auttaa lisäämään suorituskykyä ja kestävyyttä. Toisaalta punaisen värin on todettu suurissa määrin käytettynä myötävaikuttavan stressiä, vihaa ja turhautumista. Symboliikasta voit lukea lisää mm. tästä ja tästä.

Sarjan toinen osa tulee jossain vaiheessa ensi kuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)