sunnuntai 26. elokuuta 2018

Suolainen pannari

Minulla oli eilen yövieraita jopa kaksin kappalein! Ennen paikallisille Taideviikoille lähtemistä söimme leipomaani suolaista pannaria, jonka tein Vappu Pimiän ohjetta hieman muokaten. Alkuperäisen reseptin löysin täältä. Pannaristani tuli tämän näköinen:
Tekemiseen tarvitaan:
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl jauhoja, esim. hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl öljyä tai juoksevaa margariinia
TÄYTE
  •  300–400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • tilkka öljyä
  • 2 dl pieneksi pilkottua sientä, paprikaa, kesäkurpitsaa tms. kasvista
  • 100–150 g juustoraastetta
  • 3 tomaattia
  • oreganoa tai kuivattua pizzamausteseosta
  • suolaa
  • pippuria
1. Kuumenna uuni 220°:een.
2. Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi ja anna turvota sen aikaa, kun teet täytteen.
3. Kuullota silputtu sipuli öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Mausta se suolalla ja pippurilla sekä halutessasi jollain muulla mausteella, esim. chilillä.
4. Pilko vihannekset ja siivuta tomaatit.
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
6. Levitä taikinan päälle jauhelihaseos, vihannekset ja mahdolliset sienet. Levitä pinnalle juustoraaste. Lisää viimeiseksi tomaattiviipaleet. Ripottele pinnalle vielä oregano tai pizzamauste.
7. Paista uunin keskitasolla 220°:ssa n. 20 min.

4 kommenttia:

  1. Tosi hyvältä näyttää ja vaikuttaa! Suolaista pannaria en ole koskaan tehnyt, joten tämä menee ehdottomasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Me kolme söimme koko pellillisen kerralla. :D

      Poista
  2. Näyttää hyvältä ja kokeiltava on

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)