tiistai 3. heinäkuuta 2018

Mökkikakku

Paras ystäväni, joka on varsin perso makealle, kävi viikonloppuna yökylässä. Leivoin meille mökkikakun, jota voi nimestä poiketen tarjota vaikkapa juhlissa tai minun tapaani vierasvarana. Kakku näytti valmiina tältä:
Näin se tehdään:
  • 3 dl kaurahiutaleita tai vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • ¾ dl sokeria
TÄYTE
  • 1 prk créme fraîchea
  • 140 g valkosuklaata
  • 2 prk vaniljarahkaa
  • n. ½ l tuoreita marjoja, esim. mansikoita
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Voit halutessasi tehdä kuten minä: tehdä kakun perinteiseen piirakkavuokaan.
2. Laita kaurahiutaleet tai vehnäjauhot, puolet voista ja sokeri paistinpannulle. Paista, kunnes hiutaleet tai vehnäjauhot ovat hieman ruskistuneet. Lisää loppu voi ja kun se on sulanut, nosta paistinpannu pois liedeltä. Painele lämmin kaurahiutale- tai vehnäjauhoseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille nostaen.
3. Pyyhkäise paistinpannu talouspaperilla. Lisää sille créme fraîche ja paloiteltu valkosuklaa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut. Nosta liedeltä. Sekoita joukkoon vaniljarahka.
4. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa n. 2 t.
5. Jos teet kakun rengasvuokaan, irrota se tässä vaiheessa ja siirrä kakku sitten tarjolle. Päällystä kakku mansikoilla tai muilla haluamillasi marjoilla.

Kakku maistui seuraavana päivänä entistä paremmalta! Mansikoistakin oli lähtenyt neste kokonaan pois.

(Tämä on ajastettu.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)