perjantai 20. huhtikuuta 2018

Siitepöly, tuo jokakeväinen riesani

Minulla on äitini tapaan siitepölyallergia. Se antaa itsestään ensimmäiset merkit joskus jo maaliskuussa, tänä vuonna näin huhtikuussa. Siitepölyallergia tuntuu itselläni kurkkukipuna, nenän tukkoisuutena sekä silmien kutiamisena ja kirvelynä. Minusta tuntuu, että se vain pahenee entisestään joka vuosi. Olin jo viime vuonna kipeä koivun kukkimisen aikaan, mutta kiusakseni koivun kukinnasta on luvattu tänä vuonna muutamaa viime vuotta runsaampaa!

Joudun käyttämään siitepölyallergiaani lääkkeitä, mm. Telfast-antihistamiinivalmistetta, Duactia ja silmätippoja. Minulla on työterveystarkastus ensi viikolla; pitääkin muistaa pyytää Duact-resepti! Siitepölyallergiani on pahimmillaan kuivina ja aurinkoisia kevätpäivinä, sadepäivät taas tuovat helpotuksen.
Huomasin vuosia sitten erästä artikkelia lukiessani, että kärsin koivun kukinnan aikaan myös ristiallergiasta. Yllättävää oli se, että siitä kärsii jopa joka toinen suomalainen! Ristiallergikko kokee oireina mm. suun kutinaa ja turpoamista. Koivulle allerginen voi saada oireita esim. persikasta, erilaisista pähkinöistä ja itseni tapaan omenasta. Itselläni suun turpoamisen aiheuttavat omenan lisäksi ainakin tomaatti ja paprika. Jos ristiallergia on sinulle tuntematon käsite, voit lukea lisää täältä.

Onko täällä kohtalotovereita?

(Tämä on ajastettu.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)