keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Minä bloggaajana

Viime aikoina monissa blogeissa on pyörinyt Millainen bloggaaja olen? -haaste. Tänään päätin ottaa itsekin osaa siihen. Tässä siis omat vastaukseni:

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? Aloitin ensimmäisen blogini jo vuonna 2009! Poistin sen kuitenkin muutaman kuukauden jälkeen. Olen aina rakastanut kirjoittamista, joten oman blogin aloittaminen tuntui hyvältä ajatukselta.

2. Kauanko olet kirjoittanut blogia? Tätä blogia olen kirjoittanut lähemmäs kolme vuotta! Apua, miten nopeasti aika kuluu! :D

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallisin aihe yms.? Blogini on varsinainen sekametelisoppa. :D Pääpaino on lipsunut asukuviin ja kauneuteen.

4. Miten usein päivität blogiasi? Se vaihtelee, mutta pyrin päivittämään ainakin muutaman kerran viikossa. Vaikken kuitenkaan päivittäisi sitä kuin muutaman kerran viikossa, voin ottaa valokuvia ja käsitellä ne jonain muuna ajankohtana. Lisäksi suunnittelen yleensä etukäteen aiheet, joista aion tulevalla viikolla kirjoittaa.

5. Kumman valitset: kuvat vai teksti? Yleensä teksti – tai ainakin jonkinlainen luonnos siitä – on ensin. Kuvaan siihen enemmän tai vähemmän liittyvät valokuvat sitten myöhemmin.

6. Mistä saat inspiraation blogiaiheisiisi? Elämästä ja erilaisista tapahtumista. Tosin nämä blogihaasteet jäävät kirjanmerkkeihin yleensä muista blogeista, ellei minua haasteta erikseen. :D

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla? Tällä hetkellä bloggaaminen on ajoittunut eniten päiväsaikaan.
8. Miten usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia tekstejä, vastaat kommentteihin tms.? Lähes päivittäin tulee jotain pientä näprättyä. :D

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä? Kyllä luen! Suurin osa lukemistani blogeista on elämäntyyliblogeja, mutta mukaan mahtuu niin sisustus-, muoti-, kauneus- kuin kirjablogejakin.

10. Mitkä asiat muiden blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi? Liityn lukijaksi, jos blogin aiheet kiinnostavat minua. Kiinnitän huomiota ulkoasuun, koska visuaalisena ihmisenä se on minulle tärkeää. On kuitenkin pakko myöntää, että jos blogi on visuaalisesti kaunis, en välttämättä palaa blogiin enää, jos jokainen blogikirjoitus on täynnä kielioppivirheitä. :D

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa? Kertominen omasta elämästä ja kuulumisista on minusta mukavaa! :) Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on minulle tärkeää. Blogini on nykyään myös niin iso osa elämääni, etten osaisi olla ilman sitä.

12. Entä huonointa? Varsinkin blogin alkuaikoina sain ilkeitä kommentteja ihmisiltä, jotka kommentoivat nimettöminä. Onneksi se on vähentynyt. Ehkä myös se on huonoa, että koska bloggaaminen vie paljon aikaa, tulee vietettyä liikaa aikaa tietokoneella. Kolmanneksi voisin mainita sen, että välillä mietin, kiinnostavatko blogini aiheet ketään. :D

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa? Vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin? Kyllä, todellakin olen mielelläni vuorovaikutuksessa lukijoideni kanssa! Jokainen kommentti on tervetullut. :) 

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagram- tai Facebook-sivua? Instagram-sivu löytyy nimimerkillä elamani_erikana. Lisäksi blogiani voi seurata erilaisilla blogilistaussivuilla. Kaikki sosiaalisen median kanavat näet tuosta vasemmanpuoleisesta sivupalkista. :)
15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita blogitekstejä? Kirjoitatko mieluummin yhden tekstin kerrallaan ja julkaiset sen heti? Tällä hetkellä on kaksi lähes valmista blogitekstiä luonnoksissa.

16. Bloggaatko avoimesti? Tietävätkö tuttavapiirisi blogistasi? Muutama ystäväni, yksi serkkuni ja yksi tätini tietävät blogistani.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esim. tuotteita kokeiltavaksi blogisi kautta? En hyödy kaupallisesti. Itse minua minua ärsyttää blogeissa liiallinen kaupallisuus. En myöskään saa tuotteita kokeiltavaksi.

18. Mikä on tarina blogesi nimen takana? Onko sillä tarinaa lainkaan? Blogin nimi tulee puoliksi omasta etunimestäni ja puoliksi siitä, että blogi kertoo elämästäni.

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten? Haluaisin muuttaa pitkästä aikaa blogini ulkoasua esim. banneria ja fonttia vaihtamalla. En vain ole vielä löytänyt miellyttävää fonttia. :D

20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle? Kirjoita siitä, mikä kiinnostaa sinua. Ole siis aito ja oma itsesi. Blogia kannattaa kirjoittaa ensisijaisesti itseään varten; mielestäni ajatus blogin kirjoittamisesta suuren lukijajoukon saamiseksi on lähtökohtaisesti väärä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)