keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Tammikuun lukuelämykset

Tänään on aika kertoa tämän vuoden ensimmäiset lukemani kirjat. Aloitetaan kotimaisella dekkarilla:
Harri Nykänen: Raid
Raid tappaa talossa ja puutarhassa, erityisen raa'asti tai miten tahansa asiakas tahtoo. Hän pahoinpitelee tai suojelee ketä tahansa – kunhan maksusta sovitaan.

Raid on torpedo, väkivallan ammattilainen, jonka myyntiartikkelit ovat uhka ja pelko. Häntä tarvitaan, kun hämäriä liiketoimia tekevä liikemies ei maksa velkojaan tai kun poliisin vasikasta halutaan eroon.

Raid on sairaalassa toipumassa pahoinpitelystä, kun hänet ostetaan henkivartijaksi. Asiakas on Pertti Sundman, aikuisviihdebisneksellä rikastunut ja Helsingin alamaailman liepeillä tasapainoileva liikemies, joka alkanut saada uhkausviestejä. Raidin toimenkuvaan kuuluu myös Sundmanin huonosti maksavien asiakkaiden kovistelu.

Raid alkaa tutkia, kuka on uhkausten takana. Samalla hän etsii miehiä, jotka pahoinpitelivät häntä: ammattikunnian vaaliminen vaatii kostoa.

Olen katsonut sekä Raidista tehdyn tv-sarjan että elokuvan, mutta kirjoja en ollut vielä lukenut. Tästä ensimmäisestä osasta minulle jo tuttuja hahmoja olivat Raidin ja Sundman lisäksi Raidia etsivä poliisi-Jansson ja Raidista sairaalassa huolehtiva hoitaja-Wathén.
 
Tämän kirjan juoni ei ole tullut minulle tv-sarjassa ainakaan kokonaan vastaan. Lisäksi kirjassa tapahtui koko ajan. Siksi se oli mukavaa luettavaa siitäkin huolimatta, että arvasin uhkausviestien takana olevan henkilön puolivälin tienoilla. Vasta epilogissa kohtasin suurimman yllätyksen. 4/5

Raidin jälkeen aloin lukea erilaista jännäriä:
Mary Higgins Clark: Valheen vanki
Tässä kirjassa Higgins Clark on tehnyt uuden aluevaltauksen ja saanut aikaan entistäkin hyytävämmän trillerin. Sen päähenkilö on Lacey Farrell, nuori nouseva tähti Manhattanin kiihkeässä kiinteistövälitysmaailmassa. Ollessaan myymässä loisteliasta näköalahuoneistoa hän sattuu murhan todistajaksi ja kuulee uhrin viimeiset sanat, jotka paljastavat paitsi murhan motiivin myös tekijän.

Lacey on nyt poliisin avaintodistaja ja hänet otetaan todistajansuojelun piiriin. Hän joutuu muuttamaan Minneapolisiin, jättämään perheensä ja työnsä sekä jopa vaihtamaan henkilöllisyyttä. Uudessa asuinpaikassaan hän kuitenkin tapaa nuoren radiotoimittajan, Tom Lynchin, johon ihastuu. Mies vastaa hänen tunteisiinsa, mutta miten Lacey voi suunnitella tulevaisuutta miehen kanssa, jolle ei edes voi paljastaa oikeaa nimeään?

Eräänä päivänä Lacey huomaa, että murhaaja on päässyt hänen jäljilleen sekä että vaara uhkaa häntää ja kaikkia hänen ympärillään...

Tässä kävi samoin kuin Raidissakin: Arvasin pahiksen kirjan puolivälissä. Siitä huolimatta Valheen vanki tarjosi mukavan ja ennen kaikkea mukaansatempaavan lukuelämyksen! :) Juonikuvauksen ensimmäistä lausetta en kuitenkaan voi allekirjoittaa; ainakaan omasta mielestäni kirja ei ollut yhtään sen hyytävämpi kuin Higgins Clarkin aiemmatkaan teokset. Kuitenkaan se ei missään tapauksessa ollut huono! Jäi olo, että tähän kirjaan voisin tarttua vielä myöhemminkin. :) 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)