sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Täytetyt letut

Jaan pitkästä aikaa kanssanne ruokareseptin! Sain serkultani ajatuksen tehdä iltapalaksi täytettyjä lettuja. :D Sanottakoon siis tässä vaiheessa, etten ollut ennen eilisiltaa paistanut ainuttakaan lettua elämäni aikana. Siihen nähden onnistuin jopa omasta mielestäni loistavasti – ainakin maun suhteen. :D Ulkonäko ei nimittäin mielestäni ollut kovinkaan kaunis:
Löysin hyvän ohjeen täältä ja tein sen mukaan hieman kuitenkin reseptiä muokaten. Tekemiseen tarvitaan siis:
  • 6 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl öljyä tai sulatettua margariinia tai voita
TÄYTE
  • 1 dl riisiä
  • (1 sipuli)
  • 400 g jauhelihaa
  • (1 pss mausteseosta)
  • ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
  • päälle juustoraastetta
1. Valmista lettutaikina turpoamaan.
2. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Jos käytät sipulia, pilko se ja paista sipulisilppu jauhelihan kanssa paistinpannulla.
4. Sekoita jauhelihan joukkoon riisi ja mausteet.
5. Paista letut ja laita täytettä keskelle, kääri rullalle tai tee niistä paketti uunipellille leivinpaperin päälle.
6. Ripottele lettujen päälle juustoraastetta.
7. Anna olla uunissa 175°:ssa, kunnes juusto on sulanut.

2 kommenttia:

  1. nam näyttää ja kuulostaa hyviltä! :) ite oon tämmösiä tehnyt viimeksi varmaan joskus yläasteella köksän tunnilla :D pakko kyllä pitkästä aikaa kokeilla. kiitos reseptistä :)!

    ♥: Sofia, fashionsituation.blogspot.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)