keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Elokuva-arvostelu: Napapiirin sankarit 3

Kerroin tässä asuesittelyssä käyneeni elokuvissa poikaystäväni kanssa. Kävimme katsomassa Napapiirin sankarien kolmannen osan. Tänään teen tuosta elokuvasta arvostelun. Trailerin voi katsoa täältä.

Rooleissa:
Pääosissa nähdään mm. ensimmäisestä osasta asti mukana olleet Jussi Vatanen, Pamela Tola, Timo Lavikainen ja Kari Ketonen, toisesta osasta tuttu Santtu Karvonen ja Taneli Mäkelä. Sivurooleissa nähdään mm. Jani Volanen, Jarkko Niemi ja Tommi Eronen.

Juoni lyhyesti:
Elokuva käynnistyy ensimmäisestä osasta tutun Kapun (Jasper Pääkkönen) hautajaisilla. Ystävän kuolema ottaa Jannea (Vatanen) koville – niin koville, että hän päättää lähteä yksin vaellukselle sirottelemaan Kapun tuhkat tunturiin. Mukaan tuppautuu ensin Karvosen esittämä Kämäräinen ja myöhemmin vielä Timo Lavikaisen roolihamo Räihänen, joka on elokuvatrilogian ehdoton suosikkini. Jannen vaimo Inari (Pamela Tola) taas lähtee ystävänsä kutsumana osallistumaan suopotkupalloturnaukseen, jossa hän joutuu Jannen tavoin puntaroimaan elämäänsä ja omia valintojaan.
Arvio elokuvasta:
Ensimmäinen Napapiirin sankarit -elokuva oli mielestäni todella hauska. Myös viime vuonna poikaystäväni kanssa katsomani toinen osa oli vielä ihan katsottava, vaikkakaan ei vetänyt vertoja ensimmäiselle osalle. Tämä kolmas osa oli molempia edeltäjiään vakavampi ja haikeampi; itse nauroin vain muutamissa kohdissa. Ehkä niitä ei kuitenkaan pysty loppujen lopuksi kauheasti vertailemaan keskenään, sillä kaikki osat ovat ihan erilaisia.

Pamela Tolan näyttelemä Inari on tässä elokuvassa suuremmassa keskiössä kuin kahdessa aiemmassa osassa. Siihen on ehkä syynä ohjaaja, jona toimi Tiina Lymi. Suomalaisista näyttelijöistä ehkä eniten inhoamani Jani Volanen on tässä elokuvassa yllättävän hyvä ja oikeastaan vastaa elokuvan hauskimmista osuuksista.

Vakavuudesta ja huumorin puuttumisesta – muutamaa kohtaa lukuun ottamatta – Napapiirin sankarien kolmas osa kannatti mielestäni katsoa. 2½/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)