tiistai 15. elokuuta 2017

Sananen ystävätoiminnasta

Aloitin Jennin innostamana SPR:n ystävätoiminnan muutama kuukausi sitten; vaikkakin olin ajatellut jo aiemmin, että olisi kiva lähteä kyseiseen toimintaan mukaan. Tänään haluaisin hieman jakaa ajatuksiani ystävätoiminnasta kanssanne. :)

Ensimmäinen kerta mummoystävän luona:
Ensimmäisellä kerralla mukana oli paikallisesta ystävätoiminnasta vastaava. Tuo kerta meni lähinnä toisiimme tutustuen. Tietysti välillä oli hiljaisiakin hetkiä – itse asiassa niitä oli vielä toisellakin tapaamisella.

Tällä hetkellä olemme tavanneet kerran kuukaudessa, perjantai-iltapäivisin. Olen suunnannut mummoystäväni luo suoraan töistä.

Tapaamiset sittemmin:
70-vuotias mummoystäväni on todella puhelias tapaus, joka mielellään puhuu tyttärestään ja lapsenlapsestaan! :) Enää ei ole ollut kovinkaan hiljaisia hetkiä. Olemme käyneet yhdessä mm. ruokakaupassa, apteekissa ja hautausmaalla. Valitettavasti varsinaista ulkoilua emme ole vielä päässeet kertaakaan harrastamaan, sillä aina tapaamistemme aikaan on ollut todella säteinen sää. :/ Toivotaan, että sen aika tulee vielä!
 Kokemus ystävätoiminnasta:
Ainakin minulle näinä muutamana kuukautena ystävätoiminta on ollut mieluisa kokemus. Toivon, että mummoystäväni tuntee samoin! :) Uskon, että tästä kehkeytyy pidempiaikainen ystävyyssuhde 40 vuoden ikäerosta huolimatta. :)

Kävin muuten pari kertaa tapaamassa myös erästä maahanmuuttajanaista, mutta hän ei halunnut enää jatkaa ystävätoimintaamme. Syytä en tiedä, mutta myönnän olleeni hieman pettynyt kuullessani asiasta.

Joka tapauksessa oli SPR:stä ja sen toiminnasta mitä mieltä tahansa, suosittelen lämpimästi ystäväksi ryhtymistä! Se tuo hyvän mielen paitsi sinulle myös ystävällesi – ja parhaimmassa tapauksessa ehkäisee yksinäisyyttä ja ehkä jopa syrjäytymistä.

2 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoinen postaus! Olen tuota ystävätoimintaa joskus itsekin miettinyt, saa nähdä, innostunko vielä sanoista tekoihin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)