maanantai 1. toukokuuta 2017

Huhtikuun luetut

Eilisen vappujuhlinnan ja -tervehdyksen vuoksi kerron vasta tänään huhtikuussa lukemani kirjat. Tai oikeastaan siis vain kirjan. Mitäs sitä tutuksi tullutta vain yksi kirja kuukaudessa -linjaa rikkomaan. ;)

Viime kuussa sain luettua ruotsalaisen dekkarin:
Carl-Johan Vallgren: Varjopoika
Lapsi katoaa tuntemattoman matkaan metrotunnelissa. Tämän veli on kateissa 40 vuotta myöhemmin. Tapausta selvittävä Danny Katz saa pian huomata olevansa itse epäilysten ja takaa-ajon kohteena.

Ruotsalaiset kyllä osaavat hyvien dekkarikirjojen kirjoittamisen! Heti kun aloin lukea Varjopoikaa, olin koukussa. Tarinan päähenkilö Danny Katz ei ole etsivä, vaikka hänet pyydetäänkin katoamistapausta selvittämään. Hän on atk- ja kielinero sekä entinen narkomaani, joka on ihmeissään, miksi hänet halutaan selvittämään juttua. Syy kyllä selviää kirjassa.

Vaikka Varjopoika jätti minut hieman kylmäksi Katzin ja oikeastaan kaikkien muidenkin hahmojen osalta, juoni tempaisi mukaansa saman tien. Juonenkäänteitä nimittäin riitti ihan loppumetreille asti! Lopulta kaikki kuitenkin saadaan sidottua yhteen. Tosin Katzin tarina jää kirjassa auki. Olen kuitenkin varma, että siihen saamme vastauksia Varjopoikaa seuranneessa Sioissa, jonka aion ehdottomasti lukea jossain vaiheessa! 3½/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)