lauantai 1. huhtikuuta 2017

Maaliskuun luetut

Koska eilen tuli päivän asun ja uuden hiustyylin esittely, maaliskuussa lukemani kirjan arvostelu tulee vasta tänään. Viime kuussa lukemani kirja oli tämä:
Patricia Cornwell: Portrait of a killer: Jack the ripper – Case closed
Vuoden 1888 elokuun ja marraskuun välisenä aikana ainakin kuusi naista tapettiin Lontoon Whitechapelin alueella. Murhien hirvittävät piirteet aiheuttivat paniikkia ja pelkoa East Endissä kuukausia sekä nostivat esiin lempinimen, joka annettiin sarjamurhaajalle – Viiltäjä-Jack.

Yli sata vuotta kauhua herättäneet teot ovat säilyneet yhtenä selvittämättömistä murhista. Niistä on esitetty monia teorioita, jotka ovat osoittaneet sormella kuninkaallisia, parturia, lääkäriä, naista ja taiteilijaa. Käyttämällä valtavaa oikeuslääketieteellistä valikoimaansa ja teknisiä taitojaan kirjailija Patricia Cornwell on etsinyt materiaalia paljastakseen Viiltäjä-Jackin henkilöllisyyden. Kirja kertoo oikean murhaajan.

Tai sitten ei. Olin halunnut jo kauan lukea tämän Patricia Cornwellin kirjan. Nyt kun olen saanut sen luettua, olen pettynyt. Teos oli huonompi kuin mikään naisen Kay Scarpetta -sarjan kirjoista. Surkuhupaisinta oli se, että Cornwellille oli vuonna 2001 vihjattu, että saksalaissyntyinen brittitaiteilija Walter Sickert olisi Viiltäjä-Jack. Jo vuotta myöhemmin nainen on tekemässä kirjaa, jossa julistaa tapauksen olevan selvitetty mittavien tutkimusten jälkeen! :D Toki hänelle pitää nostaa hattua siitä, että hän on todella tutkinut paljon materiaalia.

Minulle tuli tunne, että Cornwell ei ollut kuitenkaan itsekään ihan varma Sickertin syyllisyydestä; sen verran pahasti nainen hyppeli ajanjaksosta toiseen. Hän vain oli päättänyt, että Sickert oli murhaaja ja yrittänyt kyhätä todisteita sen mukaan.

Kirjassa oli jonkin verran myös valokuvia, jotka elävöittivät puuduttavaa kirjaa. Ajattelin jossain vaiheessa jättäväni tämän kesken, mutta sain sen luettua kuitenkin. Kerta riitti. 1/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)