lauantai 31. joulukuuta 2016

Joulukuussa lukemani kirjat

Vuosi alkaa olla lopuillaan. Huomenna eletään jo vuotta 2017! Tänään kuitenkin on aika esitellä kirjat, jotka luin tässä kuussa. Viime kuun tapaan sain luettua kaksi kirjaa, joista toinen oli kotimainen. Aloitankin siitä:
Marko Kilpi: Jäätyneitä ruusuja
Nuorempi konstaapeli Olli Repo on jättänyt menestyksekkään uran mainosmaailmassa ja siirtynyt poliisiksi. Työharjoittelu vie hänet yllättäen entiseen kotikaupunkiinsa, jonka hän on luullut jättäneensä lopullisesti taa. Työparikseen ja ohjaajakseen Olli saa väsyneen ja kyynisen Tossavaisen, joka edustaa kaikkea, mitä hän poliisissa halveksii.

Pommiuhkaus ostoskeskuksessa ja kerrostalon räjäytys pakottavat miehet kuitenkin yhteistyöhön. Edes unelias pikkukaupunki ei ole turvassa väkivallalta. Tapahtumien selvittely paljastaa pelottavia asioita myös Ollin menneisyydestä; ne tuntuvat liittyvän viimeaikaisiin tapahtumiin. Miksi Ollin syvästi vihaama isä tietää niin paljon pommiuhkauksesta? Entä miksi kukaan ei tunnista valvontakameran kuvassa näkyvää miestä? Ehtivätkö Olli ja Tossavainen pysäyttää terroristin ennen kuin on liian myöhäistä?

Jäätyneitä ruusuja on Poliisit-sarjastakin tutun kuopiolaisen Marko Kilven esikoisromaani, joka voitti Vuoden johtolanka -palkinnon. Lisäksi se oli ehdokkaana myös pohjoismaisen Lasiavain-palkinnon saajaksi.

Minulle jäi hieman laimea olo kirjan luettuani. Tosin minusta tuntuu, että olisin saanut enemmän irti, jos olisin lukenut tämän jonain muuna ajankohtana. Minusta tuntui, etten pystynyt keskittymään kirjaan niin hyvin kuin olisi pitänyt, joten osa juonesta jäi hämärän peittoon. Pääsin sentään jyvälle siitä, kuka on kaiken takana. Ehkä minun pitää lukea tämä kirja vielä myöhemmin uudelleen. Tällä kertaa se jäi pisteissä alarajoille. 2/5

Suomalaisdekkarin luettuani siirryin Yhdysvaltojen puolelle:
Karin Slaughter: Näkymätön
Maconin kaupungissa Georgiassa poliisia ammutaan kotonaan. Hyökkäys raivostuttaa Sara Lintonin ja pakottaa hänet palaamaan menneisyyden kipeimpiin hetkiin; uhri on Saran kuolleen miehen poika. Sopiva syyllinenkin tuntuu olevan lähellä: Saran vihamies Lena Adams. Sara ei kuitenkaan tiedä, että myös Will Trent on Maconissa, syvällä peitetehtävissä. Rakastavaiset joutuvat suureen vaaraan, kun he toisistaan tietämättä etsivät syyllistä. Samanaikaisesti Lena yrittää epätoivoisesti todistaa syyttömyytensä.

Kannessa todetaan Näkymättömän olevan Slaughterin tähän mennessä vahvin kirja. No ei se kyllä ole – tosin se ei myöskään ole huono. Toisin kuin juonikuvauksesta voisi päätellä, mielestäni Saran osuus jäi kirjassa loppujen lopuksi melko pieneksi. Tällä kertaa keskityttiin enemmän Williin ja varsinkin Lenaan. Mielestäni se ei ole kuitenkaan huono asia; olen aina pitänyt Lenaa mielenkiintoisena hahmona.

Juoni vei ainakin minut mukanaan Maconin alamaailmaan. Syyllisestä minulla ei ollut hajuakaan ennen kuin se kirjan loppuvaiheilla paljastettiin. Myös toisesta kirjassa esiintyvästä hahmosta paljastui loppua kohden yllättäviä asioita. Pidin kovasti tästäkin Slaughterin kirjasta! :) 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)