keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Marraskuussa lukemani kirjat

Huomenna on jo joulukuu! Tuntuu ihan uskomattomalta, että ensi kuun jälkeen eletään vuotta 2017. Mennään kuitenkin asiaan! On taas aika kertoa, mitkä kirjat luin tässä kuussa. Sain luettua vain kaksi kirjaa, joista toinen oli kotimainen. Aloitan siitä:
Tua Harno: Ne jotka jäävät
Fridan isä oli Leonard Cohenin näköinen mies, joka soitti Fridalle levyjä ja kehotti kuuntelemaan sanoja tarkasti. Sitten isä katosi, ensin oman mielensä pimentoihin ja lopulta kokonaan. Isänisä Poju kuului niihin, jotka kiersivät maailmaa ja jättivät polkunsa varrelle perheiden raunioita.

Fridassa asuu suvun miesten rauhattomuus, mutta hän ei halua osaksi samaa historiaa. Onko hänen onnensa perheessä ja läheisyydessä – vai sittenkin yksinäisyydessä ja vapaudessa?

Vaikka kirjasta jäi mielestäni jotain puuttumaan, helsinkiläisen Harnon esikoisteos oli vaikuttavaa luettavaa. En yhtään ihmettele, että tarina voitti vuonna 2012 Pentti Saarikoski -kilpailun!

Kirjassa käydään läpi sekä Fridan että hänen isänsä Raimon ja isänisänsä Pojun elämää. Kertojana toimii Frida, joka on paennut parisuhdeongelmiaan Ranskaan. Myös niistä kerrotaan kirjassa. Teoksen parasta antia on mielestäni sen kaunis, mutta haikea loppuratkaisu. 4/5

Harnon teoksen jälkeen tartuin tällaiseen kirjaan:
Patricia Cornwell: Samaa vertaa
Musiikinopettaja ammutaan keskellä päivää epätavallisen taitavasti, koska kukaan ei näe eikä kuule mitään. Pian Kay Scarpetta jahtaa sala-ampujaa, jonka laukaukset vaikuttavat mahdottomilta, mutta ovat niin tarkkoja, että ne aiheuttavat välittömän kuoleman. Uhrit eivät tunnu liittyvän mitenkään toisiinsa. Myöskään murhaajan teot eivät anna vihjeitä siitä, missä hän iskee seuraavaksi. Sitten Scarpetta törmää todisteisiin, jotka viittaavat lähemmäs kuin hän koskaan osasi kuvitella.

Tämä kirja oli paljon parempi kuin edeltäjänsä Tomuksi ja tuhkaksi! Tämä tempaisi minut mukaansa välittömästi, vaikka murhaaja selviääkin vasta loppuvaiheessa. Tällä kertaa se oli ihan oikeasti yllätys. Voin vihjaista, että kannattaa lukea sarjan aiemmat osat ensin. ;)

Tätä kirjaa oli mielenkiintoista lukea alusta loppuun asti. Myös muutama jännittävä hetki koettiin – mielestäni kirja myös loppui jännittävään kohtaan. Saa nähdä, jatkuuko tarina jotenkin seuraavassa osassa, jota en ole vielä lukenut. 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)