maanantai 31. lokakuuta 2016

Lokakuussa lukemani kirjat

On se aika kuukaudesta, jolloin kerron, mitkä kirjat luin tässä kuussa! Sain luettua kaksi kirjaa, joista toisen luin englanniksi. Aloin lukea tämän kuun alussa tätä kirjaa:
Camilla Läckberg: Enkelintekijä
On pääsiäinen vuonna 1974 Valön saaressa Fjällbackan lähellä. Illalllispöytä on katettu, mutta kaikki paitsi perheen 1-vuotias tytär Ebba ovat poissa. Oliko kyse rikoksesta vai katosiko perhe omasta tahdostaan? Arvoitus ei koskaan ratkea.

Vuosikymmenien kuluttua Ebba palaa saareen. Hän on aviomiehensä Mårtenin kanssa hiljattain menettänyt 3-vuotiaan poikansa; yrittäessään selvitä surustaan aviopari on päättänyt avata majatalon vanhaan sisäoppilaitokseen, jota Ebban isä aikoinaan johti. He ovat hädin tuskin ehtineet asettua aloilleen, kun he joutuvat tuhopolttoyrityksen kohteeksi. Kun he taloa remontoidessaan alkavat poistaa ruokasalin lattialautoja, niiden alta löytyy kuivunutta verta. Mitä Ebban perheessä oikein tapahtui – ja tapahtuu?

Kirjailija Erica Falck tuntee tapauksen taustat ja suvun naisten traagisen historian. Hän päättää hakeutua Ebban puheille ja selvittää viimeinkin mysteerin.

Camilla Läckberg on yksi lempikirjailijoistani. Siksi olisin halunnut pitää tästä kirjasta enemmän kuin loppujen lopuksi pidin. Kirja oli mielestäni juoneltaan typerä ja helposti arvattavissa. Läckberg piti ikään kuin pilkkanaan Fjällbackan poliiseja, sillä he eivät muka tajunneet yhtä juoneen suuresti liittyvää asiaa – vaikka lukija varmasti arvaa sen jo kirjan alkumetreillä. En ole kirjailijalta montaa huonoa kirjaa lukenut, mutta tämä on ehdottomasti siellä huonoimpien joukossa. 2½/5

Kun olin saanut Läckbergin kirjan luettua, halusin pitkästä aikaa lukea englanniksi. Otin työn alle tällaisen teoksen:
Elizabeth Haynes: Into the darkest corner
Catherine on nauttinut sinkkuelämästä tarpeeksi kauan tietääkseen, millainen on hyvä saalis, kun hän näkee sellaisen. Upea, spontaani, karismaattinen – Lee tuntuu melkein liian hyvältä ollakseen totta. Catherinen ystävät ovat samaa mieltä, sillä jokainen vuorotellen on miehen pauloissa.

Leen ailahteleva ja joskus kontrolloiva käytös saa Catherinen kuitenkin tuntemaan itsensä eristäytyneeksi. Ajettuna hänen elämänsä pimeimpään nurkkaan – pystymättä luottamaan kehenkään – hän suunnittelee huolellisesti pakoaan.

Neljä vuotta myöhemmin – taistellessaan pääsemään yli demoneistaan – Catherine uskaltaa uskoa, että hän voi olla turvassa harmeilta. Sitten yksi puhelinsoitto muuttaa kaiken.

Brittiläisen Haynesin esikoisteos oli jännittävä ja tempaisi mukaansa! Ajoittain kirja oli jopa raaka. Mikä parasta, kirja kertoi mielestäni uskottavasti parisuhdeväkivallasta. Tietysti sivuille mahtui muutamia melko naiivejakin kohtia, mutta ne eivät ainakaan minua häiritsevästi ärsyttäneet.

Tarina etenee kahdessa osassa, mikä oli mielestäni toimiva ratkaisu. Se nimittäin auttaa ymmärtämään, miksi Catherinelle tuli mielenterveysongelma. Kirjaa ei tietääkseni ole suomennettu, mikä on tavallaan harmi. Englantia hyvin hallitsevat saavat kuitenkin juonesta kiinni ihan alkuperäiskielelläkin. :)

Omistan Haynesiltä toisenkin kirjan, jonka aion ehdottomasti lukea! Toivottavasti en joudu pettymään; tämän teoksen luettuani odotukset nimittäin ovat melko korkealla! :) 5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)