torstai 16. kesäkuuta 2016

Erilainen kirjahaaste

Sain muutama päivä sitten lempibloggaajiini kuuluvalta Lauralta haasteen. Kyse on hieman erilaisesta, mutta todella kiinnostavasta kirjahaasteesta! Se tunnetaan nimellä Unpopular bookish opinions ja sen ideana on kertoa kirjoista ja kirjailijoista, jotka eivät kuulu  omiin suosikkeihin. Kuten mainitsin tämän kirjahaasteen yhteydessä, rakastan sekä kirjoja että haasteita; en siis tietenkään voinut olla tekemättä tätä. :)

1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et. 
Tässä yhteydessä voisin mainita vaikka Harry Potterit. Olen lukenut puoli kirjaa jostain Potterin osasta, mutta se ei ollut minun juttuni. Toisaalta ei varmaankaan pitäisi olla niin kriittinen, koska en lukenut kirjaa loppuun. Toisaalta mietin, miksi olisin lukenut sen loppuun, koska se ei ollut lainkaan sellainen teos, joka olisi viihdyttänyt tai sykähdyttänyt minua. Toinen kirjasarja, josta en pidä, on Viisikko.

Petyin myös Rosamund Luptonin esikoiskirjaan Sisar, jonka luin englanniksi. Kirja oli ajoittain pitkästyttävä, loppuratkaisu todella typerä ja päähenkilökin ajoittain ehkä vähän naiivi. Olisin varmaan lopettanut kirjan kesken, ellei siinä olisi jotain sellaista ihmeellistä vetovoimaa, jonka takia teosta ei voinut jättää kesken.

2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
Sabine Kueglerin Paluu viidakkoon -kirjaa pidettiin ainakin joissain niissä arvosteluissa, joita olen lukenut, melko huonona kirjana. Mielestäni se ei ole huono, vaikkei ylläkään edeltäjänsä Viidakkolapsen tasolle.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut.
Houkutus-sarjassa Bella ja Edward saavat lopulta toisensa. Vaikka se oli arvattavissa, se oli minulle pettymys; henkilökohtaisesti pidin Jacobista enemmän.

4. Suosittu kirjatyyppi, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, muttet pysty.
Vaikka olenkin lukenut yhden romanttisen hömppäkirjan, totean, että se ei edelleenkään ole minulle tarkoitettu lajityyppi. Pitäydyn edelleen mieluummin eri kulttuureja käsittelevissä kirjoissa ja dekkareissa.
5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.
Vastaan tähän jo kolmannessa kysymyksessä mainitsemani Houkutus-sarjan Edwardin.

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et.
Paolo Coelhon kirjat ovat olleet pienoisia pettymyksiä. Agatha Christien kirjatkaan eivät ole oikein sellaisia kuin olin kuvitellut niiden olevan. En osaa selittää tätä kovin hyvin, mutta omaan makuuni sopivaksi niistä puuttui jotain.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
Näitä on vaikka miten paljon! :D Mainitsen muutaman: Harry Potterit, Nälkäpeli, Narnia ja Fifty Shades of Grey.

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty elokuva.
Elokuvaa en osaa vastata. Jos sen saa korvata tv-sarjalla, vastaukseni on Hercule Poirot.

2 kommenttia:

  1. Hauskoja vastauksia, olet kyllä yksi ainoita tietämiäni kirjaihmisiä, jotka ei Pottereista ole innostunut :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa! Minäkään en tiedä itseni lisäksi kovinkaan montaa, joka ei pitäisi Pottereista. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)