torstai 19. toukokuuta 2016

Mielenkiintoinen kirjahaaste

Törmäsin Lauran blogissa mielenkiintoiseen New York Times by the Book -haasteeseen, jonka halusin itsekin ehdottomasti tehdä! Minä nimittäin rakastan sekä kirjoja että haasteita.

1. Mikä kirja on tällä hetkellä yöpöydälläsi? Tällä hetkellä kesken on Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen.

2. Mikä on viimeisin todella upea kirja, jonka luit? Kyllä se ehdottomasti on Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa. En useinkaan lue tuon lajityypin kirjoja. Olin kuitenkin kuullut kirjasta paljon hyvää, joten halusin tarttua siihen. Pidin paljon myös hänen esikoisteoksestaan Leijapoika. 

3. Jos voisit tavata kenet tahansa kirjailijan – elävän tai kuolleen – kuka se olisi? Mitä haluaisit kysyä häneltä? Onpas vaikea kysymys! Valitsen kuitenkin kaksi naiskirjailijaa: Toinen on Tove Jansson, toinen Astrid Lindgren. Rakastan sekä Lindgrenin Veljeni Leijonamieli -kirjaa että Janssonin luomia muumeja. Janssonilta haluaisin kysyä, mistä hän sai idean muumeihin, Lindgreniltä taas, muistuttaako hän mielestään enemmän Peppiä vai Ronja Ryövärintytärtä.
 
4. Mistä hyllystäsi löytyvistä kirjoista muut olisivat yllättyneitä? En ole ihan varma, onko siellä sellaista kirjaa, joka yllättäisi muut. Tai no, ehkä runokirja voisi yllättää jotkut.
 
5. Miten olet järjestänyt henkilökohtaisen kirjastosi? Minullahan ei siis ole erikoista kirjastoa, koska tänne kerrostaloyksiöön sellaista ei yksinkertaisesti mahdu. :D Kirjat ovat järjestyksessä kirjailijan mukaan.
6. Minkä kirjan aina vannot lukevasi, mutta et ole vieläkään saanut aikaiseksi? Kirja, jonka lukemattomuudesta tunnet suorastaan häpeää? Tähän olisin aiemmin voinut vastata tuon Sinuhe egyptiläisen. Kun se nyt kuitenkin on työn alla, vastaan Tuntemattoman sotilaan ja Täällä Pohjantähden alla -sarjan; ne kun kuulemma ovat sellaisia, jotka on ihan pakko lukea.

7. Pettymys, yliarvostettu, ei vain hyvä – mistä kirjasta et pitänyt, vaikka oletit, että pitäisit? Muistatko viimeisintä kirjaa, jonka jätit kesken? Jätin kesken jonkin Harry Potter -kirjoista. Ei ollut yhtään minun makuuni!

8. Millaiset tarinat kiehtovat sinua? Millaisista pysyt erossa? Olen pienestä asti lukenut dekkareita, mutta vanhemmiten olen alkanut paljon muidenkin lajityyppien kirjoja – myös sellaisia, joita en koskaan voinut kuvitella lukevani. Kirjat, joista pysyttelen erossa, ovat sotakirjallisuus – Tuntematonta sotilasta lukuun ottamatta – romanttinen hömppäkirjallisuus, fantasiakirjallisuus sekä uskonnolliset ja poliittiset kirjat.
 
9. Minkä kirjan antaisit luettavaksi presidentille? Varmaan jonkin poliittisen kirjan. En oikein tunne hänen makuaan, joten tähän on vaikea vastata.

10. Mitä aiot lukea seuraavaksi? Minua houkuttaisi tarttua Juha Itkosen Ajoon. Ellei se kuitenkaan ole kirjastossa saatavilla, tartun luultavasti johonkin dekkariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)