maanantai 30. marraskuuta 2015

Marraskuun kirjat

On taas aika kertoa, mitkä kirjat luin tässä kuussa! Sain luettua kaksi kirjaa, joiden kirjoittajista toisesta olin vain kuullut.

Tämän kirjan kirjoittajasta olin kuullut, mutten ollut lukenut hänen kirjojaan:
Khaled Hosseini: Leijapoika
Amir ja Hassan, toinen suurmiehen ja toinen köyhän miehen poika, ovat erottamattomia leikkiessään kiehtovan Kabulin kaduilla ja kujilla. Sitten leijanennätyskilpailuissa tapahtuu jotain, mitä kumpikaan ei voi unohtaa. Amir seuraa Hassanin nöyryytystä sivusta, mutta häpeä omasta petturuudesta ja pelkurimaisuudesta ei jätä häntä rauhaan. Neuvostoliiton miehittäessä Afganistanin Amir pakenee isänsä kanssa Yhdysvaltoihin. Kun hän 25 vuotta myöhemmin saa Afganistanista viestin mahdollisuudesta sovitukseen, hän on valmis henkensä uhalla palaamaan julmien talibanien hallitsemaan maahan.

Minulla on uusi lempikirjailija! Tuhat loistavaa aurinkoa -suurmenestyksen takana olevan kirjailijan esikoisteos on riipaiseva kertomus siitä, miten ystävyys voi yhtäkkiä päättyä. Eri kulttuureja rakastavana minua kiehtoi myös elämä Afganistanissa ja islamilaisessa kulttuurissa. Vaikka kirja ajoittain oli vähän tylsä, lukuelämys oli pääosin todella kiehtova. Aion varmasti lukea myös kirjailijan muut teokset. 4/5

Toinen kirja oli taas kerran tamperelaisesta rikoskomisario Koskisesta kertova:
Seppo Jokinen: Räätälöity ratkaisu
Kaksi vauhdikasta konsulttia pyörittää toimistoa, joka tekee likaisen työn. He sorvaavat halutut sopimukset ja tekevät laskelmat, joiden mukaan kuntien veromarkat vaihtavat omistajaa ja työntekijät isäntää. Heillä on räätälöity ratkaisu kaikille, jotka maksavat tarpeeksi.

Mitä tapahtuu, kun valonarkojen bisnesten ammattilaiset riitaantuvat keskenään? Entä miksi teinipoika makaa kuolleena ratapihan kiskoilla?

Tämäkin kirja on taattua Koskista. Koska en lue tätä kirjasarjaa järjestyksessä, en ihan päässyt perille Koskisen yksityiselämää koskevasta tragediasta. Se on yksi kirjan pääaiheista. Muuten kirja oli ihan mukavaa luettavaa. :) Kuten niin monesti aikaisemminkin syyllinen kuoleman takana oli yllätys. 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)