maanantai 31. elokuuta 2015

Elokuun kirjat

Yksi asia, joka siirtyi vanhasta blogistani tänne, on kirja-arvostelu. Teen sen aina kuukauden viimeisenä päivänä joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Koska nyt eletään elokuun viimeistä päivää, ensimmäinen uuden blogini kirja-arvostelu koskee elokuuta.

Olin hieman kiireinen töiden takia, joten lukusaldoni jäi tässä kuussa vain yhteen kirjaan:
Reijo Mäki: Vares – Nuoruustango
Nuori Vares maleksii 1970-luvulla haisaappaissa Merikarvialla Pohjois-Satakunnassa, kuuntelee Ziggy Stardustia ja haaveilee ihastuksen kohteestaan. Eräänä päivänä Jussi kuskaa humalaisia ystäviään pitkin Pohjois-Satakunnan rämemaita. Paikallisissa tansseissa on antautuvaisia naisia, mutta myös isoja mustasukkaisia miehiä. Pian hän joutuu todistamaan humalaista tappelua, joka päättyy ikävästi.

Vuosikymmenten kuluttua Vares tapaa 1970-luvun ystävänsä yllättävässä yhteydessä. Porukan kaverit ovat päätyneet hyvin epätavallisiin ammatteihin. Tapahtumien pyörteissä hänen mieleensä eksyy ajatus, että yksityisetsivän ammatti ei ehkä ollutkaan se paras mahdollinen.

Nuoruustango on taattua Varesta. Pidin tästä kirjasta juonen lisäksi siksi, että alun tapahtumat sijoittuvat kotikonnuilleni. Kirja on mielestäni alusta loppuun asti todella mielenkiintoinen; en kyllästynyt missään vaiheessa. Luettuani kirjan loppuun sain taas huomata, että kaiken pahan alku ja juuri oli se, josta sitä vähiten uskoi. 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)