sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Banaani-suklaamuffinsit

En olekaan vielä tämän vuoden puolella jakanut teille ruokareseptiä! Tänään siihen tulee muutos. Innostuin nimittäin eilen pitkästä aikaa leipomaan, mistä varmasti on suurin syy poikaystäväni eiliset synttärit. :) Päätin kokeilla Idealista-sivuilta löytämääni banaani-suklaamuffinsien ohjetta. Osa muffinseista – eli ne vähemmän levinneet :D – näyttivät valmiina tältä:
Muffiensien tekemiseen tarvitaan:
  • 50 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1–1½ dl sokeria
  • 1 dl maitoa
  • 2 kypsää banaania
  • 100 g maitosuklaata
  • 4 dl vehnäjauhoja
  •  1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • muffinsivuokia
1. Laita uuni lämpenemään 200°:seen.
2. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
3. Soseuta banaanit haarukalla ja pilko suklaa pieniksi paloiksi.
4. Vatkaa sokeri ja kananmunat sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Lisää sulatettu voi ja maito sekä sekoita kunnolla.
6. Lisää kuivat aineet, banaani ja suklaa kananmuna-sokeriseoksen joukkoon kunnolla sekoittaen.
7. Täytä paperiset muffinsivuoat taikinamassalla, mutta vain 2/3; muffinsit leviävät uunissa.
8. Paista uunin keskitasossa 200°:ssa n. 12 min. Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla. Jos siihen ei jää taikinaa, muffinsit ovat valmiita.

Alkuperäisestä reseptistä oli jostain syystä jäänyt sokerin määrä pois. Laitoin itse 1½ dl, mutta muffinseista tuli omaan makuuni hieman liian makeita. Mielestäni siis 1 dl sokeria riittää mainiosti!

2 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen oloinen ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on paitsi herkullisen kuuloinen myös helppo! Suosittelen kokeilemaan. :) Seuraavana päivänä muffinsit muuten maistuivat entistä paremmilta. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)