torstai 9. kesäkuuta 2016

Kipparin pastasalaatti

Näin kesäaikaan en halua syödä kauhean raskaasti, vaan syön paljon erilaisia salaatteja ja keittoja. Eilen päätin valmistaa pitkästä aikaa lempisalaattini: kipparin pastasalaatin. Siitä tuli tämän näköinen:
Salaattiin tarvitaan:
  • 3½ dl pastaa
  • 1 prk Kippari-ruokakermaa
  • 1½ tl sitruuna- tai mustapippuria
  • (1 tlk maissia)
  • 1–2 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 1 papika
  • 1 pieni kurkku tai kesäkurpitsa
  • ½ dl tuoretta basilikaa tai persiljaa
PINNALLE:
  • 1 ps sinihomejuustomurua tai
  • 1 prk salaattijuustokuutioita
1. Keitä pasta ohjeen mukaan. Huuhdo, valuta ja jäähdytä.
2. Kaada pasta salaattikulhoon. Sekoita joukkoon ruokakerma ja sitruuna- tai mustapippuri.
3. Jos laitat maissia, valuta ne. Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa paprika ja kurkku tai kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilika.
4. Yhdistä kaikki aineet. Anna vetäytyä jääkaapissa 1–2 t ennen tarjoilua.
5. Lisää salaatin päälle sinihomejuustomuru tai valutettuja salaattijuustokuutioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)