sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Tacopiirakka

Tein poikaystävälleni ja itselleni eilen pitkästä aikaa iltapalaksi tacopiirakan, josta tuli tällä kertaa tämän näköinen:
Piirakkaan tarvitaan:
  • 1 pkt piirakkataikinaa
TÄYTE
  • 400 g jauhelihaa
  • (1 sipuli)
  • 1 paprika
  • 1 ps tacomausteseosta tai 1 tl chilimaustetta
  • 1 tlk keskivahvaa salsadippiä
  •  ½ dl vettä
  • 1 dl korianteria tai persiljaa hienonnettuna
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 dl juustoraastetta
LISÄKSI
  • (maissilastuja)
1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettuna sipuli, jos käytät sitä, kuutioitu paprika, tacomausteseos tai chilimauste ja salsadippi. Huuhdo salsadippitölkki vedellä ja kaada jauhelihan joukkooon. Anna täytteen hautua miedolla lämmöllä n. 5 min. Mausta korianterilla tai persiljalla.
3. Levitä hieman jäähtynyt jauhelihatäyte pohjan päälle. Lusikoi kermaviili pinnalle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
4. Paista 225 °C:ssa uunin alimmalla tasolla n. 25 min. Koristele halutessasi maissilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että asiattomia kommentteja ei julkaista.